Gott Nytt År!



Här lagas det mat för fulla champagneglas...;-)

Kram //M


Ojoj....

Vilken dag!

Jag och Sessan startade dagen soft; käka frulle, kolla lite SYTYCD youtube-klipp (hon måste ju drillas i tid), och sen fixade vi iordning våra pepparkakshus. Jag vet, lite i senaste laget, men vi är ju lilla familjen upp-ochnerochhursomhelst, och då gör man saker som man VILL.



Sen bar det av för lite nyårs-shopping, (inga kläder dock då vi bara ska vara hemma och det funkar bra med nån gammal trasa), men massa mat!
Oxfilé, pilgrimsmusslor och lite annat smått och gott blev det, samt lite bubbel och fin-vin på "vin-affären";-))

Men, vilken hysteri! Alla var ju som galna både på Ica Maxi och på systemet! Jag brukar ju ha lite bättre framförhållning, men då det just blev bestämt att vi stannar hemma och firar, så blev det lite i-sista-stunden... Är alla helt oplanerade på nyår???


Trött tjej efter nyårs-shopping,-)


Nåväl, lite receptionsjobb samt ett Zumba-pass blev min eftermiddag/kväll, och nu sitter jag här, helt slut;-)

Startar dagen imorgon med årets sista ZUMBA, ska bli sååå kul! Ska tex dela ut pris för "bästa rumpskak", bara det liksom! Kan ju inte bli något annat än succé!

Kram M

Berusande....

är det med en full Zumba-klass där alla deltagare första halvtimmen ser helt chockade ut och andra halvtimmen ser jag en blandning mellan svettiga, avslappnade men ändå fokuserade och glada ansikten. Och att lämna klubben med ord som " Det var det roligaste jag gjort", eller "du är ju helt galen", " Du måste köra fler klasser här",  är helt klart en egoboost utan dess like...

Lite svårt att varva ned dock...;-)

Vill ni Zumba med mig; missa inte årets sista pass!


Imorgon Torsdag Partille 17.30 el.
Nyårsafton Fredag 10.30

Ska vi kicka in det nya året tillsammans? Kom!

Nu-måste-jag-sova//M

Sportlife Winter Challenge Dance Crew!!!

Titta och njut!



/M

Det gick...

Och jag överlevde! Grymt kul att gästspela på Sportlife Domkyrkan, härlig stämning, fullt pass och fina receptionister!

Tack Mia för hjälpen, du är guld!

Körde två nya låtar idag; "La Vida Es Un  Carnaval" (salsa), och Helle decale (reggaeton.

Salsa-låten är helt underbar, och om jag inte minns helt fel så körde dom den på Tranquilo för typ hundra år sen, när jag var där och "hängde" lite då och då. Minns tillbaka på den tiden när jag dansade mitt i natten med svettig rygg och "inte-en-tanke-på-morgondagen". Det var tider det... Och nej, jag ÄR inte hundra år, ävem om det låter så ibland;-)

Har ju lovat min käre sportlife kollega Jim, att det både ska bli lite cykel och lite fest för mig nästa år, och vem vet, kanske får jag med honom till Trankan??? Vill mig minnas att jag ska cykla i en grisrosa tempo-dräkt om han hittar och fixar den, så då får han ställa upp tillbaka;-)

Förresten, nu när jag ändå är igång och länkar hej vilt till mina kollegor, så måste ni kolla in Åsas blogg, med massa bilder från Sportlife Winter Challenge, där finns jag och min lilla familj med, och även på Sportlife Dance Crew. Jag lyckas ju gömma mig bakom finaste Sara på varje bild, men varför inte liksom;-) Bruden med det finaste sinnet och den grymmaste tvättbrädan (avundsjuk och dreglar, jomenvisst);-)

Kolla in River, han skriver också väldigt bra om träning! Också har han varit med på min Zumba TVÅ ggr!  Det är mer än vad man kan säga om andra;-)


VI!


En av två grymma chefer! 




Bästa!

Bilder lånade från Åsas blogg!

Puss och god natt!//M


Jag är knäckt...

Eller ja, iallafall ryggen.

Har varit hos Christian, vår kiropraktor på Sportlife Partille.
Han gjorde en noggran koll av min rygg och punktbehandlade mig och satte sen TENS på mig.
Det känns faktiskt bättre nu, jag är öm så in i bänken, men "låsningen" har gett med sig lite!

Är väldigt nöjd med att jag valde att gå till Christian, han är proffsig, otroligt kompetent inom Anatomi, och hittade mina "svaga punkter" med en gång. Har redan bokat in ett nytt besök nästa vecka!

Så har du problem med ryggen, stora som små, tycker jag du ska boka en tid hos Christian Ring 0735-40 32 24!




//M

Nepp...

Höft och rygg är inte ett dugg bättre idag så jag ger det en dag till sen är det jag som går lite lätt framåtböjd till kiropraktorn.

Tvättas ska det ju göras, vare sig man har ont i ryggen eller inte. Missade ju min tvättid förra veckan när jag fick hoppa in och jobba, så det var ganska mycket tvätt;


Massa ren tvätt! Och det här är knappt hälften!

Tur jag har världens bästa assistent som "hjälper till"!

Tycker lite synd om Loppan som är hemma på jullov med en tråkig morsa... Men hoppas hoppas det är bättre imorgon!

Ligga på golvet och bygga lego klarar jag iallafall av;



Saknar också mitt lilla DanceCrew, men snart träffas vi ju igen! Då intar vi Scandinavium!


Jag och "lill-syrran" Johanna! Snart dansar vi igen!
Tack för att du ställde upp förra veckan! Guld!

Har lovat mig själv nu att försöka få in styrketräning för överkroppen, framförallt rygg) 1 gång i veckan.
det är ju faktiskt en mycket realistisk målsättning tycker jag!

Har du något mål med dig själv eller din träning 2011?


Kram M

Ps. "Missar" min underbara MRL ikväll, men fina Alexandra hoppar in och kör för mig! TACK Ds

Balans....





Har idag bara softat, lekt med Signe (gjort alla möjliga lekar man kan göra endast liggandes på golvet), handlat mat och ätit mat.
Försöker få ordning på min onda höft/rygg, men det vill sig inte:-(

Min positiva inställning till det mesta gör ju ofta också besvikelsen större, när man inser på morgonen att det inte är ett dugg bättre idag än igår...

Men efter det fantastiska Bodybalence-passet idag med fenomenala Rebecka och Åsa, (Team release)  så känns det faktiskt liiite bättre... Eller så är det bara de två underbara damernas ljuva väsen som smittat av sig på mig;-)

I vilket fall som helst ser jag fram emot att vakna smärtfri imorgon...

Breathe//M

Blogg-semester.

Har jag haft i några dagar!

Tämligen ofrivillig iofs, då jag har en låsning i höften som strålar ut i rygg och ben och som gör att det är i princip omöjligt att sitta vid datorn.

Men nu känns det lite bättre, efter en stunds krigarpositioner och solhälsningar framför tv:n.



Vi har haft några riktigt välbehövligt lediga och mysiga dagar, jag har mest varit otroligt trött och haft ont, det tar på kroppen att stressa och pressa kroppen när den egentligen säger nej. Men jag hoppas det onda försvinner snart, för nu börjar jag bli rastlös i benen...;-) Knepig kombination det där;-)


Plockstäd och ryggont är definitivt ingen rolig kombination!

Prinsessan ligger i min säng och sussar, snart ska jag krypa ner bredvid henne... Hon ska vara ledig från dagis hela nästa vecka, och jag ska också vara ledig en del. Har en del pass och en dag i repan, men annars så ska vi bara umgås, ta det lugnt och såklart mysa!

Kram på er//M

 


Dag 8- Ett ögonblick

Självklart. Så kliché. Så typiskt mig.

Ni vet redan vad jag ska skriva om va?

Första gången jag träffade henne.

Efter lång väntan, som blev så lång den bara kunde bli, och vi var så taggade, hängde på låset till BB klockan 8 som det var sagt och så redo, så redo att träffa flickan i vårat liv.
Vi käkade frukost och lyssnade på Hoffmaestros "Desperado" i bilen, och visst visste vi att livet aldrig mer skulle bli vad det varit. Men inte hade vi en aning om hur.

När vi fick se dig för första gången.

Du såg på oss med dina stora blå ögon, och du ska veta att du ägde oss från första stund. Det fanns ingen tvekan om ditt namn. Vi hade inga idéer eller förslag om pojk-namn, vi visste ju inte "vad" det skulle bli. Men vi sa att om det är en tjej, och om det ÄR en Signe, så får det bli en Signe. Och jag ringde din Moster och Pappa Mattias ringde din farmor och sa att visst, visst är det en Signe.






Lilla människa. Tänk om jag visste vad som väntade mig? Om jag hade en aning om hur livet skulle bli innan jag träffade dig?

Och när du sjunger med i bilen till Rihannas "Only girl in the world", så önskar jag att det är just det du ska få känna, hur det är att vara den enda för någon, att du får känna dig älskad av någon som respekterar dig och behandlar dig som den prinsessa du är. 
När du kryper upp till mig i sängen med din varma lilla kropp och håret står som en sol från ditt perfekta ansikte, då finns det inget annat som är viktigt än att du ska ha det bra.



Tänk att vi två varit med om att skapa denna fantastiska lilla varelse?
Bara det är ett tecken på att du och jag är något bra.

Tänk att jag får lov att vara din Mamma. 

Självklart. Så kliché. Så typiskt mig.

Men det är så det är.

Det finaste ögonblicket i mitt liv.

LOVE//M





Dag 7- Min bästa vän.

Alltså, det här går inte.

Jag kan inte välja EN!

Jag har så många fina vänner, som betyder mycket för mig på olika sätt. Det finns de som jag knappt träffar längre för att vi bor en bit ifrån varandra, det finns de som jag inte umgåtts med på 10 år, men som fortfarande har en speciell plats i mitt hjärta.

Så, jag är ledsen, men det blir ingen name-dropping här inte...



Till alla mina vänner! Ni vet att jag finns för er!
//Malin


Dag 6- min dag.

Idag har jag frusit. Och varit trött.

Natten spenderades med en liten visp bredvid mig i sängen, och antingen är min dotter ett fotbolls-ämne ända ut i de små tånaglarna, eller så har hon en elak växtvärk, för jag hade hennes fötter i min mage HELA natten!
Och när hon för en liten stund gav upp sparkandet så borrade (!) hon in sitt huvud i min hals/bröstkorg, så jag låg med huvudet tätt intill intill byrån som stod bredvid sängen. Jag övervägde helt ärligt att glida nerför sängkanten och lägga mig på golvet. Hade jag inte varit helt slut hade jag pallrat mig ut till soffan, men då hade jag förmodligen landat med min kropp på hundra legobitar. Not skönt. Inte alls.

Men jag vaknade av att hon klappade mig försiktigt på kinden, andades på mig med sin lilla fina andedräkt och frågade om "lilla katten" (det är jag) ville gå upp nu? Så då var såklart nattens brist på lugn och djup sömn som bortblåst, och det var bara för "lilla katten" att stapla upp och fixa ny dag.

Dagen spenderades på kontoret med en slags djupfryst känsla, det var liksom helt omöjligt att tina upp! Djupfryst kropp, torra händer och såriga läppar, älska vintern?

Kom hem och hade fått en ny Zin (Zumba Instructor Network) -Skiva+dvd med lite inspiration, kollade igenom den lite snabbt, och den verkade super! Dags för att skapa lite nya koreografier;-)

På kvällen tinade jag iallafall upp med hjälp av min MRL i Sportlife Partille! Sååå mycket svett, det verkar som att Partille-borna laddar för att dra i sig mycke Ris a la Malta, så som de drog på idag? Härligt tryck, och det passet har verkligen blivit min lilla "bebis". Har haft den ända sen vi öppnade (2:a Januari i år), så det är snart ett år. Det måste vi fira på nått sätt!

Så, nu sitter jag här (hyffsat upptinad), och skriver... Gillar verkligen den här skrivarutmaningen, och börjar redan få seperationsångest över att den "snart" är slut (24 dagar kvar;-). Nåväl, inte tänka på det nu;-)

Uppmanade alla min underbara MRL-isar idag att ge den där kramen som man kanske har tänkt på att ge men inte kommit sig för. Har du någon du vill krama?

Och för att så fint citera det stora sport-märket NIKE (som jag ÄLSKAR),
JUST DO IT!

Krama, krama, krama!

Dagens bästa: 
Familjen "Det var jag" (live Musikhjälpen)
Pink "raise ur glass"
Robyn Hang with me (live Musikhjälpen)
Kanye West "Runaway"
Pitbull & Nicola Fasano "Oye Baby"

Kram på DIG! //Malin

Älska vintern!



Hoppas du får en fantastisk dag!

//M


Dag 5- vad är kärlek?



















Kände att ni fått nog med text, så jag slängde in lite bilder;-)

Kram M

Dag 3- Det här åt jag idag?

 Frukost; Naturell yoghurt med Paulun-musli, skivad banan och russin, 1 kopp kaffe.

Efter träningen;  1 Protein-shake med mjölk och hallon, ½ lussebulle (tack Paula!)

Lunch; Finncrisp med ädelost, några medvurstbitar, lite ost, oliver (plock).

Middag; Julbord på Ikea.

Nu; ett glas rött!

 

Hmmm, vad ska man säga? Vissa dagar äter jag riktigt bra, andra riktigt dåligt!

 Och så kan man ju diskutera vad som är bra och vad som är dåligt.

Dålig mat för mig är halvfabrikat och transfetter.

Och så kan man ju diskutera vad som är halvfabrikat?

Ja ni fattar, det går ju att bryta ner allt i minimala bitar och analyser...

Det som är viktigt när jag lagar mat till mig och min familj är att det innehåller mineraler och vitaminer, att balansen mellan kolhydrater, protein och fett matchar vårat livsmönster. Jag har ju dessutom en nöt&ägg-allergiker och en gluten-intolerant att tänka på. I och med att jag tränar en del vill jag se till att jag får i mig bra energi, och jag försöker att se till att prioritera protein framför kolhydrater. Jag tycker att det här med kolhydrater har fått sjukt stora proportioner, tex LCHF, varför är folk så hysteriska?  Det de allra flesta verkar ha missat är att det heter LOW carb HIGH fat, inte NO carb JUST fat, som många verkar tro;-) Visst, tycker du att den ”dieten” funkar för dig, så fine, men jag själv ”tror” inte på det. Självklart beaktar jag det faktum att extremt överviktiga samt diabetiker blir ofta mer ”balanserade” av LCHF, och således lever ett bättre liv.

Det som jag tycker är absolut viktigast i fråga om kost, är att kunna skilja på bra, dvs långsamma kolhydrater, och dåliga, dvs snabba kolhydrater. Jag tycker även att det  är viktigt att äta mat från bra råvaror, ekologiskt och närproducerat. Jag undviker i det längsta konstgjorda tillsatser.

Jag tror inte att det är bra att mixtra med kroppen (pulver/sopp-dieter) för att ”gå ner några kilon).

Vad är det för nåt tänk?
Jag kan mer förstå om man är rejält överviktig, att man behöver en kickstart. Men för att gå ner några extra-kilon? Skärpning.

De enda reglerna  som jag vill följa är gyllene, logiska och sååå lätta att följa; Ät inte mer än vad du gör av med, mat är kroppens bränsle, och vi ska leva med våra kroppar länge!

SJÄLVKLART tycker jag att det är viktigast med träning. De flesta  jobbar inte med kroppen på  ett naturligt sätt som vi gjorde förr, så träning är absolut nödvändigt. Alla behöver ju inte vara freaks och träna massor, men 2-3 ggr i veckan hinner ALLA med! Inga ursäkter!!!

Jag gick upp nånstans mellan 25-30 kg när jag väntade Signe. Jag gick ner nästan all ökad fettprocent plus byggde en del muskelmassa på 1 ½ år. Jag har ätit helt normalt, efter vad jag tycker är sunt. Visst står jag näck framför spegeln då och då och klämmer och drar i sidfläsket. Men jag är ganska nöjd.

”Viktnedgång” och träning har aldrig varit en kamp för mig. Bara ett naturligt sätt att må bra, komma i jeansen, känna mig stark och frisk. Jag känner alldeles för många som bantat sig feta och sjuka för att vilja ta några genvägar.

 

”Hellre tjock på utsidan än insidan”

En lagom gossig Kram i snövädret//M


Jag fick pris...




... Som "Årets Aura" på Sportlife, under våran "jul-mys" kväll!

Jag är så glad och så stolt över mig själv så jag nästan spricker...

Men det går ju inte för om 10 timmar är det dags för Zumba i Partille!

Jag ska dela med er av motiveringen senare, så jag kan få hylla mig själv ytterligare!

Älskar självklapp-på-axeln!

Mums och natti//M


Dag 3 – Mina föräldrar.

Här skulle jag ju kunna berätta om det tragiska i min uppväxt med den namnlöse fadern och den psykiskt sjuka modern, men det skiter jag i, det är ju ändå Fredag;-)

Min Mor Alice var en underbar människa. Hon hade grymt mycket empati för andra, och hennes hjärta slog framförallt för alla djur som hon tog hand om när de blivit deporterade från sina hem.  Ibland liknade det ett djurhem hemma hos oss, hundar, katter, papegojor, mini-grisen (som var ett hängbukssvin), marsvin, hamstrar, råttor och kaniner. Hon rökte alldeles för mycket, bröt på danska med skånsk dialekt(!), och var inte direkt en Hollywoodfru;-)

Hon älskade Bruce Springsteen, Tina Turner och att prova hattar i butik och skämma ut mig...;-)

Jag vet att hon försökte leva på ett bra sätt, men hon hade inte direkt världens bästa förutsättningar.

Saknar dig, jag vet att du skulle varit stolt över mig och min lilla familj.

Blir glad när jag tänker på dig, på alla de roliga stunder vi ändå haft, men framförallt är jag glad över att du nånstans ändå gav mig en kämparglöd, självförtroendet att gå min egna väg, att bli den jag är, och att inte nöja mig med att vara en blek kopia av någon annan.

Jag har gett min dotter ditt namn för att det helt enkelt är så vackert; Signe Alice Sörgren, men också för att du alltid ska finnas hos oss.





Ha en härlig Fredag alla! Själv ska jag träffa underbara Sportlifisar (!) ikväll!
//M

Just Do It!


Mina klasser under Julschemat!

V.51
Måndag 18:45 MRL Sportlife Partille
Onsdag 17.45 ZUMBA Sportlife Backaplan
Torsdag 17.30 Zumba Sportlife Partille

V.52
Måndag 18:45 MRL Sportlife Partille
Tisdag   17.20 Zumba Sportlife City Domkyrkan
Onsdag 17.45 ZUMBA Sportlife Backaplan
Torsdag 17.30 Zumba Sportlife Partille
Fredag NYÅRSAFTON 10.30 Zumba Sportlife Partille

V.1
Måndag 18:45 MRL Sportlife Partille
Onsdag 17.45 ZUMBA Sportlife Backaplan

Vill du komma och träna med mig och inte är har medlemskort hos SPORTLIFE, maila på [email protected]



Vet att det inte är så lätt att inte hitta tid till träning den här tiden på året, men ta dig tiden, det är det värt!
(och dessutom kan man äta julgodis med lite bättre samvete;-)

Welcome//M


Dag 2- Min första kärlek.

Alltså det där...

Det känns faktiskt liiite för privat, även för att vara mig...;-)

Jag tror faktiskt att många hakar upp sig lite på det där med förälskelse, första gången osv...

Jag menar, hur många har du pratat med som bara har bra minnen från sin första kärlek, förälskelse eller första ligg?

Nä, jag tror inte på det där, jag tror många liksom fastnar i hur känslorna var för, att man måste hitta tillbaka till varandra etc.  Jag tror man ska välja varandra om och om igen. Jag tror man kan hitta nya sidor hos varandra, bli kär i nya egenheter.

 Det är liksom helt ologiskt att man ska se varandra med samma ögon som vid första ögonblicket. Så inte 2010. Med tanke på hur vi männsikor utvecklas intellektuellt idag, reser, byter jobb, omskolar oss, så är det ju inte möjligt. De som inte ”hänger med” varandra och bara vill se med samma ögon som förr, växer ifrån varandra.

 

Kärlek är svårt. Men också självklart. Jag har aldrig träffat en  människa som lever i det perfekta förhållandet. Alla har vi våra problem, små och stora. 

Det viktigaste är att jag känner att du är med mig.

Så glöm det där om att ”hitta tillbaka”. Se varandra med nya ögon. Utmana din kärlek och låt den inte slumra och puttra och osa vidbränt. Ge mig en ny kick!

Dags för den Aktiva Mamman att leva som hon lär;-)?

 

Blixtar och dunder och ljuva kärleksstunder,

 byttes snabbt ut mot hårda tider, tunga ögonlock och ett verkligt litet under.

Den finaste gåvan någon kan ge, det vackraste gud skapat, det kan alla se.

Kärleksbarnet länkar oss samman till  den starkaste kedja, mer värdefull än det finaste guld hos någon guldsmedja.

Du är som mig, och jag älskar dig!

M & M =sant

//M

 


Dag 1- Om mig.

Me. Myself. I.

Fyller 30 år om ett litet, litet tag, men min 30-årskris hade jag när jag fyllde 25. Levde då i ett framtidslöst  snart 6-årigt förhållande utan äkta kärlek och hade fastnat i mig själv och i en håla som inte gör nån  männska glad. (Möjligtvis dom som bor kvar, får man hoppas. Fast de flesta jag träffar när jag nån gång är på besök måste alltid försvara sig och kommer alltid med en massa ursäkter att de bor kvar).

Okej, det kanske är en fin liten håla då, men inte för mig. Kan ju bero på att jag har en massa minnen från min uppväxt  med en destruktiv och missbrukande Mamma och en namnlös pappa. Ganska tragiskt det där att jag inte vet vem det är, men ganska spännande också. Fantiserar fortfarande om mitt halva ursprung; tänk om han är italienare, ryss eller kanske miljonär? De första alternativen kanske skulle kunna förklara mitt temperament, och det andra är ju rent önsketänkande, tänk om jag får ett brev nån gång från en advokat eller till och med Han själv? Ärligt talat har jag aldrig saknat det jag aldrig haft.  Min Mamma lämnade inte direkt någonting till mig efter sig när hon själv valde att kasta in handduken förutom sin näsa, (måste jag förtydliga lik(h)et?)

 Min makabra humor är ingen försvarmekanism (längre), utan också ett arv från min Mor.

Konsten att kunna skratta när allt är som värst.

 Mer om mig då?

Träningsälskande Morsa som älskar att Instruera, dansa och inspirera. Har Ups and Downs precis som alla andra, prioriterar TID med min familj, och då främst med min dotter Signe, snart 3 år.

Signe är i allra högsta grad ett litet kärleksbarn, En fantastisk liten varelse som är frukten av djup, intensiv kärlek. Det stoltaste och vackraste jag har.

Innan jag fick Signe hade jag lätt för attt börja böla, nu är det ännu värre. Det händer inte så ofta när det gäller mig själv, men min empatiska sida är rejält blödig. Som tur är så är jag annars väldigt glad, melankoli och ”normalläge” är inte min grej. Det ska vara antingen eller. Jag gillar ordning och reda, fast har i nuläget gett upp hoppet om ett organiserat och välstädat hem, min tanke är attt återgå till det pedantiska när Signe är lite äldre. Så länge får jag utagera på mitt jobb.

Småbarn+städstress=Psykofarmaka.

 Jag har inget emot att vara personlig. Mitt liv är var det är och har varit vad det har varit. Varför hyckla?

Hyckleri är för övrigt något av det värsta jag vet. Det och arrogans, mobbing, fula gubbar, girighet och lathet.


Människor i min närhet kallar mig ofta för stark, och för några år sedan så var det det värsta jag visste. DÅ ville jag att någon skulle tycka synd om mig och göra min situation bättre och annorlunda.  Idag är jag stolt över vem jag är, att jag klarat mig igenom mycket jobbiga grejer utan att bli bitter och missunnsam.  Jag kan fortfarande känna ett sting av avundsjuka när folk runtomkring mig berättar om sina fantastiska föräldrar och sin stora familj. Men jag vet att det bara är jag som skapar mitt liv, väljer min framtid och jag väljer att hellre ge en kram än sarkastiska kommentarer.  Nästan jämt;-)

Jag tycker om vin, Caffe-Latte (med x-tra shot)  från Espresso House, ostar, och vit fisk. Älskar  att laga och äta mat men när jag är stressad eller ledsen kan jag inte äta. Är definitivt ingen tröstätare, utan en njutätareJ

Vill du bjuda mig på en överrasknings-middag gör du grillade pilgrimsmusslor och Champagne.

Jag tror inte på dieter, bara på att hitta rätt sätt att leva!

Varje människa är unik, så också du, så också jag.

 

”Rörelsen är mitt blod som rusar genom kroppen,
takten är min puls,
stegen min livskarta och uttrycket är min spegel.
Dansen är mitt andetag.”

//M


Sjukstugan...



Jag trodde in i det sista att jag skulle klara mig. Har ju varit kaxig ett tag, i tron att mitt immunförsvar var superstarkt, och det måhända att det är det men den senaste veckan psysiska och fysiska självmisshandel både när det gäller mat, vila och stress tog kål på mig. Lite. Det är ju bara en förkylning, så snart över.

Så det blir ingen Zuuuumba för mig ikväll, ersättare är funnen!

Tänkte göra som sötaste Ellie, anta en utmaning. En slags skrivarutmaning om mig och mitt liv. Om nån är intresserad av att läsa, får vi se...Har ju alltid älskat att skriva, (tack Hanna Svensson, gymnasielärare i sv/eng).
Något av det viktigaste för mig är ju att vara sann mot mig själv, att leva ett liv med självinsikt, självdistans och ärlighet.
Så har det inte alltid varit, men man blir ju visare med åren. Sägs det;-)

Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick


Börjar idag, Dag 1 kommer lite senare.

För er som undrar så kommer jag att ha följande klasser till vårterminen:
start 10.e Januari

Måndag 18.45 MRL Tisdag
Tisdagar 17.00 Zumba Fitness
Lördagar 10:15 jämna veckor Zumba Fitness
Alla klasser på Sportlife Partille

V 5, 6, 7 "eventklass" Onsdagar & Fredagar 16.00 StreetJazz Sportlife City Domkyrkan

So Long//M

Längtar...

Till vårterminen!

För då kommer jag att köra en specialklass i StreetJazz vecka 5, 6, 7 Onsdagar & Fredagar 16.00 på Sportlife Domkyrkan!





Håller på för fullt att korra i mitt huvud, har ju lite tid på mig så det är ingen stress;-)

Så, Zumba och MRL i all ära, men det är ju i den här dansformen  jag har mitt



With every heartbeat//M



Hjältar....

Sitter här och försöker komma tillbaka efter mitt tok-bölande till "Svenska Hjältar"...

Vilka människor det finns! Alla hjältarna imponerade stort på mig, på olika sätt...

Tänk om alla kunde vara lite mer som dom? Osjälviska, fyllda av empati, handlingskraftiga. Mindre av det där "sköt-dig-själv-skit-i-andra"-tänket...

Någon som insprerade mig väldigt starkt var Alexandra, en tjej som vart tvungen att amputera händer och fötter efter en streptokock-inflammation... Vilken grym tjej! Så stark, hoppfull, positiv! Man blir ju lite knäckt ibland när man tänker på vad man själv gräver ner sig för...

Så, lev livet, BRY dig om ANDRA,  lita på din intuition och magkänsla, och sluta aldrig kämpa för dina drömmar och det du tror på!

Ett bra nyårslöfte kanske?


Annars har jag försökt bli frisk under dagen, men var ändå tvungen att köra min MRL i Partille,,, Jag är inte den enda som är sjuk, så det var kört att hitta en ersättare... Men det gick bra ändå, men gissar att det är ett steg tillbaka i min tillfrisknings-satsning...

Men vem grinar över en förkylning?

Vi har också varit på Signes Lucia-fika på hennes dagis:


Min pepparkaks-flicka...


FitnessFestivalen+SportlifeWinterChallenge+HealthyBusinessAwards=sant!



Bästa gänget!
Mig ser ni inte, jag står där nånstans bakom Berna och Sara;-)







Finaste Sara!



Härliga Johanna och "Intensiva-Blicken-Hennings"...;-)



Goaste Dusko... Du är en klippa, alltid glad och så snäll! Vill ha en minivariant av dig som jag kan ha i min ficka och ta fram när jag är lite nere... Du gör mig alltid på bra humör!



Vi provar TRX... På ett litet annorlunda sätt!







"Duracell-Sofia" & "Aha-det-är-en-klocka-Johanna"

Gillar vårat DanceCrew sååå mycket! Alla har så sköna personligheter och kompetenser!

Stackars Berna som var sjuk andra dagen, hoppas du har kryat på dig gumman!

Nu ska jag ta och försöka kurera mig, självklart kommer ju en liten hals-förkylning som ett brev på posten efter en sån här urladdning! Sen blir det att lägga all min energi på min lilla familj, dom har jag försummat den senaste veckan!

Watch Out 4 SDC! //M

Hur cool? You tell me!

Vad tycks?



eller så här?




Efter "Genrepet" mötte jag upp mina fina två, och så gick vi och dunkade i oss en Pizza på El Corazon,


Sen promenad i Bältespännarparken!

Vi tog en tur med häst och vagn!



Så mysigt! Signe var helt salig inför alla ljus och eldar, och även julgranskören, den får man inte missa!

Får ta och gå dit en annan dag, en lite längre stund!

Nu laddas det inför morgondagens show; varmt bad och en film i soffan!

Load//M


Dagens mellanmål....



"jul"-skinka på färskt vörtbröd...

Visst äter jag oförskämt mycket "jul"-mat för att vara en som inte firar jul...!

Nåja, mat är ju liksom min grej... Tur att träning är det också!

Om en stund, racerbilen till Backaplan for some serious ZUMBA!

Pöss!//M


Mycke...

Pepparkaksbak på dagis, utvecklingsmöte, mixa musik, öva inför Zumbashowen, öva inför grymme showen, tvätta, städa, handla, plocka, laga mat, skrapa bilen, ha pass, hämta, lämna, gosa, duscha(!), jobba......

Ja, det är mycke nu!

Och jag älskar det! Total uppladdning inför helgens Fitnessfestival, och såklart Sportlife Winter Challenge!
Alla i gruppen har lagt ribban högt, vi ska vara tajta, välsynkade, och bjuda på en grym energifull show!

Men, även om jag älskar detta hur mycket som helst, så ska det bli lite skönt när det är "över"...
Det blir ju lite väl mycket och intensivt inför en sån här stor grej, så jag skulle nog inte vilja ha det så här riktigt hela tiden;-)

Det som är absolut roligaste med det här är att jag hittat tillbaka till glädjen och passionen i dansen, ...
Som instruktör är det inte riktigt samma sak, då ger man så otroligt av sig själv på ett annat sätt, man uttrycker det man vill andra ska känna, med dansen blir det mina, (eller koreografens) känslor och uttryck som ska synas i kroppen. Jag har bara musiken och mina rörelser att använda mig av...

Underbart!




Så, total fokus på teknik, uttryck, explosivitet...

Du kommer väl?

SPORTLIFE DANCE CREW

FitnessFestivalen Lördag 17.15
Sportlife Winter Challenge Söndag 11.25

SWEAT//M

Lördagsgodis...

Gårdagen bestod av Zumba-pass, powernap, och på kvällen (!) träning med bästa gänget:



Det är nog lättare att få ihop en passande tid för världens presidenter än 6 Sportlife-instruktörer;-)
Öva kl 18-21 en Lördagskväll är väl inte det mest "normala"

Allt medans finaste tjejen var hemma med pappa och myste..


Tänk att mitt liv just nu mest består av yngre, godisälskande individer... ;-)

And i Love them all....

//M

God Morgon...

Säger jag med tröttmössan på....;-)



Finaste Julia & Fredrik (nyförlovade och bröllopsplanerande samt nyss shoppat lägenhet) var här igår och det var som vanligt hur mysigt som helst! Det bjöds på Rådjursgryta at Casa Hennings/Sörgren, och så gjorde vi marängsviss (fast jag glömde marängerna)... Kanske inte så smart att bjuda på vilt till en kille som vuxit upp i en jägarfamilj men alla vart nöjda och tog om av maten så de var nog nöjda!


Nu blir det att ladda inför min Zumba 10.15, mycket musli och lite kaffe ska nog få igång den här sega damen...


//M

And the winner is....



Vinnaren av 1 Sportlife Winter Challenge-biljett är:

Madelein Bremer!

Maila mig din adress och telnummer så hör jag av mig!

Ni andra, starkt jobbat, det får nog bli fler tävlingar framöver!

KRAM//M

Sista chansen!

Förlänger tävlingen till imorgon kl 14.00! (Det blir liksom extra spännande så...)



Så nu har du chansen...!

Scrolla ner om du inte fattar vad jag menar;-)

Pöss//M

Till Mamma...

Idag är det 11 år sedan min Mamma Alice somnade...

Så jag tänker på lilla Mamma lite extra idag, skickar en virtuell blomma (hennes favoritblomma), lyssnar lite på Bruce Springsteen, Tina Turner, Kim Larsen...



Jag känner ingen sorg, bara saknad. Förlorad i sorg, uppgivenhet, bittra och arga känslor var jag de första åren, men allt eftersom tiden gått så har jag inga sådana tankar kvar...

Jag minns min Mamma som en kärleksfull, varm, generös och djurälskande människa. Hennes hundar var hennes allt, och ingen var så snabb på att öppna dörren för en skadad/inte längre önskad katt, fågel,vovve, hamster, till och med gris (som visade sig inte vara en liten mini-gris utan ett stort hängbukssvin);-)


Jag är inte ledsen idag, jag fick ändå ha henne i mitt liv i 18 år!

Så det här är inget tyck-synd-om-mig inlägg, det handlar bara om att gå igenom de olika faserna i sorg, omvandla känslor till något positivt, ge av sig själv och få mycket tillbaka! Vissa frågar mig var jag fått all min energi och positivitet ifrån, och jag är alldeles säker på att den kommer inifrån! Dumt svar kan tyckas, men det jag menar är att ett sårat hjärta lär sig mycket av att läka, har man varit med om mycket skit, har man lätt för att skratta när det skiter sig igen. Det är liksom som en överlevnadsinstinkt/försvarsmekanism. Jag tror att jag har byggt upp en inre styrka, och en djup tro på att inget blir bättre av att lägga sig ner och tro att allt ska bli bättre av att man tycker synd om sig själv. Nä, det finns andra som det är synd om! 

Så, ta hand om dina fina, krama om nån som ser ut att behöva det, och plocka fram din inre energi!

Kraaaaam!


Kom igen nu!!!

Vad är ni för ena latmaskar!?

STOOOR chans att vinna tävlingen, bara 3 har tävlat!

Så bring it on....!

(scrolla nedåt för att komma till tävlingen;-)

Hit me!//M

RSS 2.0